1.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Εάν η επιφάνεια που θα τοποθετηθεί η εύκαμπτη πέτρα Proofing Hyperstone είναι σε βαμμένο τοίχο ή υπάρχουν σαθρά σημεία, ξύνουμε και καθαρίζουμε τις επιφάνειες αυτές και αμέσως μετά αγριεύουμε τον τοίχο για να δημιουργήσουμε σταθερό υπόβαθρο (χρησιμοποιούμε ένα σκαρπέλο).

2.ΑΣΤΑΡΩΜΑ (ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

Σε σοβά χωρίς σαθρά σημεία ή σε επιφάνεια τσιμέντου, δεν χρειάζεται αστάρωμα. Τοποθετούμε απευθείας την κόλλα. Όπως επίσης αι πάνω από επιχρωματισμένη διογκωμένη πολυστερίνη, δεν χρειάζεται αστάρωμα.

.

3 ΑΣΤΑΡΩΜΑ (ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΤΑΡΩΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

α)Σε άλφα μπλοκ και γυψοσανίδα :

Και στις δύο αυτές επιφάνειες χρησιμοποιούμε ως αστάρι την ίδια την κόλλα Proofing Hyperstone, αλλά αραιωμένη με 1kgr. γαλάκτωμα και 0,5kgr. κονίαμα.

β)Σε μη απορροφητικές επιφάνειες , όπως πάνελ, μέταλλο, ξύλο χρησιμοποιούμε αστάρι χαλαζία.

4.ΚΟΛΛΑ :

Αμέσως μετά φτιάχνουμε την κόλλα ADHESIVE PROOFING HYPERSTONE (1 μέρος γλάκτωμα και 3 μέρη κονίαμα εάν είναι χειμώνας και 1 μέρος γαλάκτωμα και 2,5 μέρη κονίαμα εάν είναι καλοκαίρι). Η αναφορά είναι σχετική και έχει να κάνει με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Ρίχνουμε στον κουβά το γαλάκτωμα και προσθέτουμε το κονίαμα ανακατεύοντας με δράπανο αργών στροφών για 5 λεπτά. Αφήνουμε το μίγμα να ηρεμήσει για 5 λεπτά και το ανακατεύουμε πάλι για 2 λεπτά.

H οποιαδήποτε ποσότητα εντός του κουβά αντέχει εώς και 5 ώρες.

Σε οποιαδήποτε επιφάνεια χρησιμοποιούμε οδοντωτή σπάτουλα 5 mm (μισού πόντου).

Από τη στιγμή που απλώσουμε την κόλλα στον τοίχο, ο ανοιχτός χρόνος που έχουμε για να τοποθετήσουμε την εύκαμπτη πέτρα PROOFING HYPERSTONE κυμαίνεται από 10 – 20 λεπτά , ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

5.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Ξεκινάμε από το πάνω ή το κάτω μέρος του κτηρίου τοποθετώντας ταυ ή σταυρό πάχους ανάλογα με τον αρμό που θέλουμε να αφήσουμε.

Εάν δε θέλουμε αρμό, τότε μπορούμε να αποφύγουμε το ταυ και τον σταυρό τοποθετώντας την εύκαμπτη πέτρα PROOFING HYPERSTONE ενωμένη.

Στις γωνίες (εξωτερικές / εσωτερικές) , σε δοκάρια κάθετα ή οριζόντια, καμπύλες κλπ. Η εύκαμπτη πέτρα PROOFING HYPERSTONE μπορεί να πάρει οποιαδήποτε κλίση ,χωρίς να σκάσει.

6.ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Όταν τελειώσουμε την τοποθέτηση του PROOFING HYPERSTONE αρχίζουμε την αρμολόγηση.

Η αρμολόγηση είναι αρκετά εύκολη, γιατί δεν έχουμε το φόβο να αφήσουν σκιές οι χρωματισμένη αρμόστοκοι πάνω στην εύκαμπτη πέτρα PROOFING HYPERSTONE.

Είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του PROOFING HYPERSTONE που πετυχαίνουμε κατά την διαδικασία παραγωγής του. Αναμειγνύοντας το κονίαμα του αρμόστοκου με νερο σε αναλογία 1 μέρος νερού και 4 μέρη κονιάματος αρμόστοκου. Απλά στοκάρουμε τους αρμούς και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι σκουπίζουμε το περίσσευμα.

Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε την χρωματισμένη κόλλα ADHESIVE PROOFING HYPERSTONE και να αρμολογούμε ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του PROOFING HYPERSTONE πιέζοντας την κόλλα προς τους αρμούς, σε σημείο που η υπερχείλιση της κόλλας επαρκεί για να στοκάρουμε τον αρμό.

Το ποια τακτική θα ακολουθηθεί, εναπόκειται αποκλειστικά στην φιλοσοφία  του εκάστοτε τεχνίτη. Αυτό που είναι δεδομένο , είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις πρέπει το περίσσευμα του αρμόστοκου ή της χρωματισμένης κόλλας, να καθαρίζεται άμεσα από το PROOFING HYPERSTONE.

7.ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΤΡΩΝ PROOFING HYPERSTONE

Αφού είμαστε σίγουροι ότι έχει στεγνώσει ο σταοκαρισμένος αρμός, (συνήθως μετά από 24 ώρες) περνάμε το αδιαβροποιητικό πετρών με πινέλο ή με ρολό σε όλη την επιφάνεια, αλλά ιδιαίτερα στους αρμούς , για να έχουμε πλήρη στεγανοποίηση στο σύνολο της επενδεδυμένης με PROOFING HYPERSTONE επιφάνειας. Το συγκεκριμένο αδιαβροχοποιητικό είναι εμποτισμού αναπνέον, κι όχι βερνίκι πάστα κρούστας που εγκλωβίζει την υγρασία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

  • Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΝΑΥΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ PROOFING HYPERSTONE, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ

Video Εργων Εξωτερικης τοποθετησης Proofing Hyperstone